
Edamamebønne suppe med lækre urter
Edamamebønne suppe med lækre urter. En lækker suppe med en masse anti-inflammatorisk ingredienser, som de lækre urter som også giver en dejlig smag. Gurkemeje og ingefær og ikke at glemme hvidløg er også anti-inflammatoriske egenskaber.
Tid i alt: 60 min.
Antal: 4 Pers.
Ingredienser:
Suppe
- 500 g Edamame bønner frost.
- 500 g Ærter frost.
- 2 liter Vand
- 1 spsk. Grønsagsbouillion - Glutenfri
- 200 g Løg.
- 3 stk. fed Hvidløg.
- 2 spsk. Olivenolie.
- 15 g Gurkemejerod.
- 30 g Ingefær rod.
- 2 tsk. Himalaya salt.
- 1/2 tsk. Frisk kværnet Peber .
- 2 spsk. Tamari - Glutenfri.
- 20 g Nippet Frisk Timian.
- 30 g Frisk Frisk Persille.
- 30 g Frisk mynte.
Topping
- 2 dl. Græskarkerner.
- 1 tsk Himalaya salt.
- 1 Pak. Fakon Hanegal "Bacon"
Fremgangsmåde:
- Start med at pil løg og hvidløg, og skær dem i mindre tern.
- Skræl gurkemeje og ingefær, og skær også dem i mindre tern.
- Opvarm olivenolie i en stor gryde, og sauter de nævnte ingredienser.
- Tilsæt edamamebønner og grønne ærter, samt 2 liter vand og boullion.
- Lad det simre ved middel til svag varme i 30 - 40 min.
- Imellemtiden vask og hak urterne.
- Halvdelen skal gemmes til topping, den anden halvdel skal ned i gryden til alle de andre lækkerier.
- Tag gryden af varmen og blend suppen med en god og kraftig stavblender.
- Steg Facon på panden i lidt olivenolie, til de er sprøde, tag dem af og lade dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Græskarkernerne skal på en tør og varm pande til de er poppet op, giv dem lidt himalayasalt, de vil give en super lækker smag til suppen sammen med skinken og urterne.
- Hæld Edamamebønne suppen i en dyb tallerken, drys med knasende græskarkerner, grønne urter og lækker knasende skinke.
- Nyd en lækker Edamamebønne suppe med lækre urter
Hvidløg
Vitaminer: E, B1, B2, Niacin, B6, Pantothensyre, Folat, og C - Vitamin.
Mineraler: Jern Fe, Magnesium Mg, Calcium Ca, Natrium Na, Kalium k, Phosphor P, Kobber Cu, Zink Zn, Job I, Mangan Mn og Selen Se.
Aminosyrer: Isoleucin, Leucin, Lysin, Methionin, Cystin, Phenylalanin, Tyrosin, Threonin, Valin, Arginin, Histidin, Alanin, Asparaginsyre, Glutaminsyre, Glycin, Prolin og Serin.
Fakta: Hvidløg skulle eftersigende være med til at beskytte mod for tidlig fødsel. Hvidløg er Antibakterielt. Skulle beskytte hjertet. Indeholder allicin, og når hvidløget bliver knust omdannes det til allicin, som mest indeholder svovl. Og lige netop denne svovl skulle efter sigende hæmme samt forbygge kræft.
Løg
Vitaminer: A, E, B1, B2, Niacin, B6, Pantothensyre, Biotin, Folat og C - vitamin.
Minaraler: Natrium Na, Nikkel Ni, Calcium Ca, Kalium K, Magnesium Mg, Jern Fe, Zink Zn, Kobber Cu, Jod I, Mangan Mn, Chrom Cr og Selen Se.
Aminosyre: Serin, Prolin, Isoleucin,Leucin, Lysin, Glycin, Alanin, Asparaginsyre, Glutaminsyre, Histidin, Arginin,Valin, Tryptofan, Tyrosin,Cystin,Methionin.
Fakta: Løg indeholder en masse kostfibre. Løg har en kraftig smag, forsvinder ved kogning og stegning. Løg giver modstands kraft til sygsomme. Løg fremmer fordøjelsen. Der findes ret mange sorter, hvide salatl øg, rødløg mm. Løg indeholder en masse vand.
Tilføj en kommentar