Quinoa (gule)
QUINOA
Quinoa er rig på de gode fedtsyrer, som den livsnødvendige omega-3. Omega -3 fedtsyrer har en gavnlig effekt på det gode HDL-kolesterol i blodet. Indeholder kostfibre, som er vigtigt for en god fordøjelse. De indeholder to flavonoide planteforbindelser, det er quercetin og kaempferol.Det er de vigtigste flavonoider, der findes i quinoa. Quercetin og kaempferol har antiinflammatoriske egenskaber og fungerer som antioxidanter i kroppen, hvilket betyder, at de hjælper med at beskytte cellerne mod skader forårsaget af ustabile molekyler kaldet frie radikaler. De er naturlig fri for gluten og indeholder en masse proteiner.Vitaminer:
- B3, Folat og E-vitamin.
Mineraler:
- Kalium, Calsium, magnesium, fosfor, jernm
Aminosyrer:
- Isoleucin, Leucin, Lysin, Methionin, Phenylalanin, Threonin, Tryptofan og Valin.
Quinoa findes i gule, røde og sorte, samt i Quinoaflager.