HØRFRØ

Protein samt kostfibre er at finde i hørfrø, og sidst nævnte giver en velfungerende tarmfunktion, så tarmene bliver stimuleret. En sund og velfungerende tarmflora har stor indflydelse på vores immunforsvar.
Vidste du at kostfibre bidrager til optagelsen af Chrom.
Ud over alle kostfibrene og protein som hørfrø indeholder, så indeholder de også en masse afde sunde omega-3-fedtsyrer, de skal kværnes for at få udbyttet af dette, kom dem i smoothie eller en kaffekværn og drys dem over din smoothie bowl for atfå udbyttet at de sunde fedtsyrer.
Opblødte hørfrø er meget brugt i det vegansk og plantekøkkenet, og giver en geldannende konsistens, perfekt til vegansk æg.
Skulle efter sigende være godt for kolesterol tallet,hjerte- karsygdomme, immunforsvaret, mod forstoppelse, og mænds fertilitet.

OBS:

  • Indtag ikke for meget hørfrø dagligt, da deindeholder tungmetal som cadmium.

Vitaminer:

  • B3-, B5-, B6-, Biotin og E-vitamin.

Mineraler:

  • Molybdæn, chrom, selen, jern, magnesium ogfosfor.

Fedtstoffer:

  • Omega 3 er hørfrø fyldt med. Alfa -liponsyre - ALA, det er en essentiel fedtsyre, som vi har brug for atopretholde livet. ALAA skal tilføres igennem kosten.

Aminosyre:

  • Serin, Isoleucin, Leucin, Lysin,Methionin, Cystin, Phenylalanin, Tyrosin, Threonin, Tryptophan, Valin,Arginin, Histidin, Alanin, Asparaginsyre, Glutaminsyre, Glycin, ogProlin.

Hørfrø