CHIAFRØ

De små frø har været dyrket i over 4000 år, de stammer oprindeligt fra Mexico. Chia betyder ”styrke” på Mayansk. Chiafrø et frø med højt proteinindhold, faktisk en af planterigets bedste kilder til protein, rig på fibre, der hjælper med til at holde tarmbevægelserne i gang og smør tarmfloraen. De giver en god mæthedsfornemmelse og har høj optaglighed. De indeholder 9 essentielle aminosyrer (proteinbyggesten). 2 spsk. økologiske vidunder frø indeholder meget mere omega 3 fedtstoffer end en laksefilet, hele 8 gange mere omega 3. Sunde omega-3 fedtsyrer, kværn dem i en kaffekværn for at få omega 3 fedtsyrerne. Chiafrø går ind og stabiliserer dit blodsukker. Huden får de dejlige fedtsyrer- godt for den tørre hud. Chiafrø er kendt for at give styrke og udholdenhed fra gamle dage af.
Chiafrø er en rigtig god kilde til at få calcium, Indeholder 7 gange mere C-vitamin end citrusfrugter. Indeholder magnesium, som er et vigtigt mineral tilkroppens musklers sundhed, samt hjertemusklen. Indeholder kalium som er et essentielt næringsstof,som hjælper med at opretholde væskebalancen. Zink som er yderst vigtigt for vores immunforsvar. Chiafrø er en god plantebaseret kilde til jern. Rig på antioxidanter, som er med til at forsinke eller forsinke skade på vores celler i kroppen, indeholder flere antioxidanter end blåbær og broccoli.
Perfekt til det vegansk køkken for at erstatte et æg. Bland 1 spsk. Chiafrø med 3 spsk. Vand, rør samme og lad det stå indtil det har en geleagtig konsistens. De er smagsneutrale, og perfekt i baning, en smoothie. Fif, brug også Chiafrø som overnight grød, bland med plantemælk, hakkede nødder og bær. Anbefalingerne lyder på der max må indtages 15 g Chiafrø daglig dosis. Det svarer i alt til 2 spsk. Chiafrø.
Perfekt i smoothies med alle dens gode egenskaber til fordøjelsen. Tilføj den lige inden den skal nydes ellers vil den fortykne din smoothie.

Vitaminer:

  • A-, B1-, B2-, B3-, B6-, Biotin og E-vitamin,

Mineraler:

  • Calcium, jern, magnesium, kalium, mangan,fosfor, kobber, natrium, selen og zink.

Chiafrø

Chiafrø