Lækker gurkemeje juice

Lækker gurkemeje juice

Trine Hvornum

Lækker gurkemeje juice - Rens, skræl og skær i mindre stykker lige så de passer ned i din slow juicer.

Tilberedningstid – 20 min

Ca. 1 Liter

INGREDIENSER:

       
1 Ananas 1 hel.

 

 

2 Rødbede 4 stk.

 

 

3 Gulerødder 6 stk.

 

 

4 Gurkemeje 3 stk.

 

 

5 Kakifrugt 4 stk.

 

 

6 Mango 1 hel.

 

 

Ananas

Vitaminer: A, E, C, B1, B2, B3, Niacin, B5, B6 og B9.

Mineraler: Calcium Ca, Fosfor, Jern FE, Jod I, Kalium K, Kobber Cu, Chrom Cu, Magnesium Mn, Mangan Mn, Natrium Na, Nikkel Ni, Selen Se, Zink Zn.

Aminosyrer: Tryptofan, Tyrosin, Phenylalanin, Methionin og Lysin.

Fakta: Ananas indeholder noget der hedder bromelin, det er et anti-inlammatotisk middel. Ananas indeholder fibre. God til at fremme fordøjelsen grundet bromelin. Ananas er med til at styrke knoglerne. Er let at fordøje. Den er grøn når den er umoden, og bliver mere og mere gul. Så er den moden og klar til at blive nydt. Smager bedst helt frisk og ikk på dåse der er fyldt med tilsat sukker. Bromelain forsvinder ved opvarmning.

Gurkemeje

Vitaminer: B6, C, K, og E- vitamin.

Mineraler: Jern Fe, Kobber Cu, Kalium K, Magnesium Mg Og Mangan Mn.

Fakta: Smuk gul farve, men pas på den smitter af ligesom rødbede også gør. Gurkemeje er en urt, som er i familie med ingefær. Den bliver brugt i karry, det er den der giver den gule farve. Reducerer smerter, i det den er anti-inflammatorisk. Gurkemeje giver bedre fordøjelse. Den er blodfortyndende, går ind og stimulere kredsløbet. Gurkemeje er et Antioxidant. gurkemeje er også antiseptisk. Det stimulerer kredsløbet. Plus det indeholder fibre. Kan muligvis påvirke effekten af vigtig kræftmedicin, grundet stoffet curcumin som gurkemeje indeholder. Anvendes mod uren hud, samt grå og trist hud. Det er krampeløsende i maven.

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige