Fiskefrikadeller - Med anti-inflammatoriske ingredienser

Fiskefrikadeller - Med anti-inflammatoriske ingredienser

Trine Hvornum

Fiskefrikadeller - Med anti-inflammatoriske ingredienser - De er også favoritter hos børnene - Vask urter og spinat. Nip urterne fra stilken og hak dem groft sammen med spinaten. Skræl ingefær og gurkemejen og riv dem fint på rivejern. Vask limen riv den fint, pres saften ud i fiske farsen. Rør fiske farsen sammen med havregryn, salt, peber, æg og alle de øvrige ingredienser sammen. Bland det så godt at det hele fordeles grundigt. Lad den stå på køl i 15 min. Form fiskefrikadellerne i passende str. Smelt kokosolien på den lune pande. Steg fiskefrikadellerne til de er blevet brune og sprøde. Serveres med grønt, lime, citron og remulade.

Ingredienser

       
1 Fiskefars 700 g.

 

 

2 Havregryn - Glutenfri 3 dl.

 

 

3 Spinat - øko 80 g.

 

 

4 Ingefærrod - øko 4 cm

 

 

5 Gurkemejerod - øko 6 cm.

 

 

6 Mandelmælk - uden sukker 1 dl.

 

 

7 Krydderurter - friske - øko - jeg brugte mynte, rosenmarin og timian 30 g. i alt.

 

 

8 Æg - øko 3 stk.

 

 

9 Himalaya salt  1 tsk.

 

 

10 Peber - øko 1 1/2 tsk.

 

 

11 Kokosolie - til at stege i -

 

 

12 Lime - øko 1 stk  

 

Lime

Vitaminer: A, B-caroten, B1, B2, B3, Niacin, B5, B6, B9, Folat og C-vitamin.

Mineraler: Zink Zn, Natrium Na, Mangan Mn, Magnesium Mg, Kobber Cu, Kalium K, Jern Fe, Fosfor, Calcium Ca.

Aminosyrer: Lysin, Methionin og Tryptofan.

Fakta: Den har meget syrligt aroma. Den er mildere end citron i smagen.

Gurkemeje

Vitaminer: B6, C, K, og E- vitamin.

Mineraler: Jern Fe, Kobber Cu, Kalium K, Magnesium Mg Og Mangan Mn.

Fakta: Smuk gul farve, men pas på den smitter af ligesom rødbede også gør. Gurkemeje er en urt, som er i familie med ingefær. Den bliver brugt i karry, det er den der giver den gule farve. Reducerer smerter, i det den er antiiflammatorisk. Gurkemeje giver bedre fordøjelse. Den er blodfortyndende, går ind og stimulere kredsløbet. Gurkemeje er en antioxidant, samt antiseptisk. Det stimulerer kredsløbet. Gurkemeje indeholder en masse fibre. Kan muligvis påvirke effekten af vigtig kræftmedicin, grundet stoffet curcumin som gurkemeje indeholder. Anvendes mod uren hud, samt grå og trist hud. Gurkemeje virker krampeløsende i maven.

Spinat

Vitaminer: A - vitamin - retinol og betacaroten. D, E, -alfa - tokoferol og k - vitamin. B1 thiamin, B2 riboflavin, niacin, B6, pantothensyre, B8 biotin, folat, B 12 og C - vitamin.

Mineraler: Natrium Na, Kalium K, Magnesium MG, Phosphor P, Jern Fe, Kobber Cu, Zink Zn, Jod I, Mangan Mn, Chrom Cr, Selen Se, og Nikkel Ni.

Aminosyre: Isoleucin, Lysin, cystin, Valin,Alanin, Serin, Prolin, Methionin, Glutaminsyre, Arginin, Phenylalanin, Tyrosin,Tryptofan og Histidin

Kulhydrater: Stivelse, Sukkerartern Glucose, saccharose og fructose

Fakta: Spis dig stærk i spinat, den er spækket med alle disse dejlige næringsstoffer som nævnt oven for. Så der er ingen grund til at springe over her. Du bliver fyldt op med antioxidanter der vil noget. Skulle efter sigende sænke blodtrykket. Sundt for huden samt neglene. Det skulle være med til at styre diabetes, samt sænke blodsukkerniveauet og øge insulinfølsomheden. Grønne grønsager holder altid til hos favoritterne, der ved hvad de gør for deres krop, og de vil kun deres krop det godt. Alle disse egenskaber medvirker til at sundt vægttab.

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige