Et strejf af østen

Et strejf af østen

Trine Hvornum

Start med at skær kødet ud i strimler. Steg at af i kokosolie i wokken. Skær ingefær, gurkemeje og hvidløg ud i meget små tern, uden skræl. Vask chili, halver den og fjern kernerne. Skær den ud i små skiver. Blad det godt sammen med kylling. Skyl timian, og nip bladene af om kom det i wokken. Skær top og bund at citron græs, og fjern det yderste lag. Halver dem, og skær den ud lige som chili. Persille skylles og hakkes groft. Kom alle herlighederne op sammen med de øvrige ting. Den skal bare stå på svagt blus. Grønsagerne må ikke blive bløde. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stave, og op i wokken. Vask broccoli, og bræk små buketter af, skræl stokken og skær den i stave. Champion renses og skæres i skiver. Bland ingredienserne godt sammen. Spinat skylles meget grundigt, kommes i lige inden servering. Ananas skæres i tern lige så mango. Drysses over tallerken lige inden servering. Kom peanuts på som pynt

Tilberedningstid - 30 min.

4 personer.

Ingredienser

       
1 Kylling - Overlår uden ben 800 g.

 

 

2 Hvidløg 3 stk fed.

 

 

3 Ingefær - frisk 5 g.

 

 

4 Gurkemeje - Frisk 15 g.

 

 

5 Chili - Frisk - Rød 1 stk.

 

 

6 Kokosolie 2 spsk.

 

 

7 Timian - Frisk - nip dem af stilken 6 g.

 

 

8 Citron græs 2 stk.

 

9 Persille 1 Stor håndfuld.

 

 

10 Broccoli 2 Hele, samt stok.

 

 

11 Gulerod 6 stk.

 

 

12 Champion 1 bakke.

 

 

13 Mango - frisk 2 stk.

 

 

14 Ananas - frisk 1 hel - uden stok.

 

 

15 Spinat - frisk 2 Håndfulde.

 

 

16 Himalaya Salt -

 

 

17 Peber -

 

 

18 Kokosmælk 1 dåse.

 

 

19 Peanuts til pynt 1 håndfuld til hver tallerken.  

Spinat

Vitaminer: A - vitamin - retinol og betacaroten. D, E, -alfa - tokoferol og k - vitamin. B1 thiamin, B2 riboflavin, niacin, B6, pantothensyre, B8 biotin, folat, B 12 og C - vitamin.

Mineraler: Natrium Na, Kalium K, Magnesium MG, Phosphor P, Jern Fe, Kobber Cu, Zink Zn, Jod I, Mangan Mn, Chrom Cr, Selen Se, og Nikkel Ni.

Aminosyre: Isoleucin, Lysin, cystin, Valin,Alanin, Serin, Prolin, Methionin, Glutaminsyre, Arginin, Phenylalanin, Tyrosin,Tryptofan og Histidin

Kulhydrater: Stivelse, Sukkerartern Glucose, saccharose og fructose

Fakta: Spis dig stærk i spinat, den er spækket med alle disse dejlige næringsstoffer som nævnt oven for. Så der er ingen grund til at springe over her. Du bliver fyldt op med antioxidanter der vil noget. Skulle efter sigende sænke blodtrykket. Sundt for huden samt neglene. Det skulle være med til at styre diabetes, samt sænke blodsukkerniveauet og øge insulinfølsomheden. Grønne grønsager holder altid til hos favoritterne, der ved hvad de gør for deres krop, og de vil kun deres krop det godt. Alle disse egenskaber medvirker til at sundt vægttab.

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige